09:43
22 juli 2024

Expired: Counter Surveillance in Nederland

Counter Surveillance is het opsporen van (Vijandige) surveillance en deze personen heimelijk onder surveillance te plaatsen met als doel het inwinnen van informatie over deze tegenpartij. Counter Surveillance teams zijn zogezegd de 3de partij ( 1 slachtoffer/doelwit, 2 kwaadwillende) verwikkeld in een kat en muis spel waarbij de kwaadwillende informatie tracht in te winnen op het slachtoffer/doelwit en waarbij het Counter Surveillance element informatie tracht in te winnen over de kwaadwillend.

Counter Surveillance word uitgevoerd door specialisten welke alle facetten van Surveillance, Anti Surveillance en Counter Surveillance tot in de puntjes beheersen. Counter Surveillance is uitstekend te gebruiken als beveiligingsmaatregel en word vaak ingezet voor de beveiliging van bijvoorbeeld personen ( vermogend, Business Executives, verhoogd risico) en objecten (o.a. ambassades en vitale infrastructuur).

Counter Surveillance teams opereren zelfstandig en vaak zonder medeweten van het slachtoffer/doelwit om hun aanwezigheid niet te verraden. Hierdoor zijn ze ook uitermate geschikt om een dreigingsanalyse van het mogelijke doelwit te maken.

Lees verder via Martijn Bakker Counter Surveillance Specialist & International Security Consultant – Counter Surveillance in Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *