09:24
28 juni 2022

Coronarellen en demonstraties kostten politie vorig jaar zeker 44 miljoen euro

Coronarellen en demonstraties kostten politie vorig jaar zeker 44 miljoen euro

Coronarellen, demonstraties en de handhaving van coronaregels zorgden vorig jaar voor een kostenpost van 44 miljoen euro bij de politie, bevestigt het korps na berichtgeving van het AD. Agenten moesten samen ruim 800.000 uur overwerken.

De extra inzet als gevolg van corona was de grootste oorzaak van overuren in 2021. Maar er speelde meer, zoals het bewaken en beveiligen van personen en gebouwen, zeker na de moordaanslag op Peter R. de Vries. Ook dat leidde ertoe dat agenten overuren moesten draaien, aldus de politie.

Ook maatschappelijke onrust op andere vlakken dan corona, zoals de woningmarkt en het klimaatbeleid, leidde tot demonstraties waarbij agenten moesten worden ingezet.

Lees verder via nu.nl

Meer leren van Godfried van GestelFrank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 2 juni in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over burgers en  veiligheid van Dr. Sara Stronks, Onderzoeker lectoraat Maatschappelijke Veiligheid, Saxion Hogescholen en Onderzoeker Politieacademie, Frank van Summeren, adviseur, RONT, Dr. Marc Schuilenburg, hoogleraar Digital Surveillance, Erasmus School of Law, Arnout de Vries, senior innovator, TNO, Remko van Broekhoven, filosoof en Robert van der Noordaa, Trollrensics ? Kom naar de geheel nieuwe editie van de HCB Seminarreeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’ vanaf 19 mei 2022 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.