06:51
13 juli 2024

College Veenendaal positief over toezicht kinderopvang

College Veenendaal positief over toezicht kinderopvang

De kwaliteit van de kinderopvang in Veenendaal is onderzocht door de GGD. Het is zelfs gelukt om het wettelijke aantal vereiste gastoudergezinnen een bezoek te brengen. Er waren zelfs aanvragen bij de gemeente Veenendaal voor nieuwe kinderopvanglocaties. Daar werd op tijd naar gekeken. Dat meldt De Rijnpost.

Volgens de Wet kinderopvang is de gemeente verantwoordelijk voor het toezicht op de kwaliteit van de kinderopvang. De gemeente heeft vervolgens de GGD aangewezen als toezichthouder. De gemeente legt vervolgens verantwoording af aan de Onderwijsinspectie.

Overzicht van het aantal kinderopvanglocaties
Voor het Landelijk Register Kinderopvang is een actueel en volledig overzicht opgenomen van het aantal kinderopvanglocaties. “Dit was de eerste keer dat we meer dan de helft van de gastoudergezinnen moeten controleren, maar dat is ons gelukt”, zo stelt wethouder Martijn Beek.

Lees verder via nationaleonderwijsgids.nl

Op 2 oktober 2024 vindt de 8e editie plaats van het jaarlijks HCB Seminar Checklist Kinderopvang & Basisonderwijs, georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met medewerking van onder meer Dorien Vader, directeur van Campus Columbus, het eerste erkende Dalton Kindcentrum voor Nederland en Bas Vermeulen, interimmanager & consultant in de Kinderopvang en Primair onderwijs. Tot 1 juli kunt u profiteren van de vroegboekkorting bij inschrijving van minimaal 2 deelnemers. In 10 kwartier weer op de hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *