01:01
30 maart 2023

Cocaïnelab in Haagse woonwijk verspreidde zoete geur

Cocaïnelab in Haagse woonwijk verspreidde zoete geur

Grondstoffen voor drugs, versnijdingsmiddelen, teilen, emmers en materialen voor afzuiging. Toen de politie op donderdag 20 augustus 2020 binnenstapte in de Haagse woning aan de Jadehorst, wees alles erop dat er cocaïne was geproduceerd. De 33-jarige Colombiaan die ter plekke werd aangehouden, hoorde vandaag twintig maanden cel tegen zich eisen.

Volgens de verdachte – die officieel in Spanje woont – was hij ‘voor vakantie’ in Nederland en verbleef hij in de woning van ‘een vriend’. Dat deed hij al wel sinds begin juli, zoals blijkt uit zijn telefoongegevens.

Des te opvallender dat hij zwijgt over de vele materialen voor de productie van cocaïne die zijn aangetroffen in de keuken, de kelder, de garage en een slaapkamer. Zoals bijvoorbeeld 875 liter aceton en 200 kilo caustic soda. Die zou hij in die lange periode toch wel eens gezien moeten hebben, is de stelling van het OM.

Lees verder via om.nl

Leren over een preventieve aanpak van ondermijning? Kom 9 juni naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2021 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *