10:53
16 juli 2024

Expired: Christenunie wil drones inzetten tegen hennepteelt

De Gelderse ChristenUnie maakt zich grote zorgen over hennep die geteeld wordt in maisvelden in de provincie Gelderland. De partij wil dat er drones worden ingezet om vanuit de lucht surveillance te houden.

Bedreiging en afpersing
De partij krijgt signalen dat er steeds vaker hennep wordt geteeld in de maisvelden en constateert dat er daarbij soms sprake is van bedreiging en afpersing. Van het College van Gedeputeerde Staten wil de partij weten welke maatregelen op het gebied van preventie en handhaving ingezet kunnen worden om de criminele activiteit in de provincie te voorkomen, zo blijkt uit schriftelijke vragen. De ChristenUnie doet alvast een suggestie voor een wijze waarop dat kan: ‘Wij denken aan surveillance vanuit de lucht, bijvoorbeeld met behulp van drones, alsmede aan preventieve maatregelen in samenspraak met de land- en tuinbouwsector.’

Omvang van probleem

De partij zou verder graag zien welke maatregelen het College van Gedeputeerde Staten zelf al in gedachten heeft en of ze bekend zijn met de omvang van de problematiek rond hennepteelt in Gelderland. Naast de inzet van drones dringt de partij aan om in gesprek te gaan met vertegenwoordigers van de land- en tuinbouwsector om preventieve maatregelen te treffen tegen hennepteelt in maisvelden.

Bron: BinnenlandsBestuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *