01:00
18 juni 2021

ChickFriend aansprakelijk in fipronil-affaire, kippenboeren krijgen schadevergoeding

ChickFriend aansprakelijk in fipronil-affaire, kippenboeren krijgen schadevergoeding

ChickFriend is aansprakelijk voor het gebruik van fipronil door pluimveehouders. Het bedrijf uit Barneveld moet daarom schadevergoedingen betalen aan de getroffen kippenboeren, zo oordeelt de rechtbank in Arnhem woensdag.

Meerdere pluimveehouders huurden het Barneveldse bedrijf in 2016 en 2017 in om hun stallen te behandelen tegen bloedluis. Achteraf bleek dat ChickFriend, en zusterbedrijf ChickClean, daarvoor het verboden midddel fipronil gebruikte. De pluimveesector liep door de besmette eieren tientallen miljoenen euro’s schade op.

Lees verder via omroepgelderland.nl

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die plaatsvindt op 30 september 2020 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Tools in Toezicht? Kom 10 november naar de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 − 6 =