12:29
04 augustus 2021

Celstraffen geëist voor grootschalige hennepteelt

Celstraffen geëist voor grootschalige hennepteelt

Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland ziet een 40-jarige man uit Almelo als ‘onbetwiste leider’ van een bende die op grote schaal hennep kweekte en verhandelde. De officier van justitie eiste dinsdag voor de rechtbank in Almelo een celstraf van 7 jaar tegen deze 40-jarige verdachte. Ook tegen zijn broer, een 36-jarig man uit Almelo, die eveneens een belangrijke rol zou hebben gehad in de organisatie, is een celstraf van 4 jaar geëist.

Beide mannen zijn in september 2018 aangehouden bij een grote politieactie in de wijk Nieuwstraatkwartier in Almelo. De twee zouden bij een groot aantal hennepkwekerijen in Almelo, Nijverdal en België (Mol) betrokken zijn geweest. De komende weken staan gedurende zeven zittingsdagen in totaal elf verdachten terecht voor betrokkenheid bij de grootschalige hennepteelt.

Lees verder via om.nl

Meer leren over ondermijning vanuit een internationaal perspectief? Volg 10 juni online het Seminar De Veilige Gemeente 2020 georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa Ton Rombouts, Kris Renckens, Leonie Willemsen, Ben van der Hoeven en Frank van Summeren.

Of volg 24 juni het online seminar De Veilige Gemeente Online Summer Special 2020/2021 – Ondermijning aanpakken tijdens en na de lockdown. Met topsprekers prof. dr. Hans Boutellier (VU en Verwey-Jonker Instituut), Shanna Mehlbaum (Mehlbaum Onderzoek & Advies), Arnout de Vries (TNO, Heidie Pols (Haags Economische Interventie Team) en Krista Schram (Hogeschool Inholland).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien − 7 =