09:45
16 oktober 2021

Campagne moet arbeidsmigranten een gezicht geven: ‘We kunnen niet zonder hen’

Campagne moet arbeidsmigranten een gezicht geven: ‘We kunnen niet zonder hen’

Er wordt veel óver arbeidsmigranten gesproken, maar nauwelijks mét. Meer dan een half miljoen mensen uit andere Europese landen komen bij ons werken. Ze worden niet altijd netjes behandeld en worden vaak gezien als concurrent als het gaat het om wonen, werken en gezondheid. Terwijl we gewoon niet meer zonder hen kunnen. De campagne ‘Arbeidsmigratie werkt’ moet daar verandering in brengen en arbeidsmigranten een gezicht geven.

Zoals Maria Czaja (41) uit Polen. Zij kwam 25 jaar geleden voor het eerst naar ons land. ‘Ik werkte in een plantenkar’, zegt ze. Dat betekent dat je dag in dag uit op het land op je buik hangt om bollen te planten. ‘Ik had een goeie baan, een goeie baas en een goed huis.’ Het enige probleem was dat zij haar dochtertje bij haar grootmoeder moest achterlaten. ‘Dat was echt moeilijk.’

Lees verder via omroepwest.nl

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 7 oktober 2021 met Jeroen Kemna, Frank van Summeren en Wiebo Kersten. Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − 8 =