03:04
08 december 2022

Burgemeesters Zuidoost-Brabant treden hard op: paar pillen in huis, deur gaat op slot

EINDHOVEN – Weer sloten burgemeesters in de regio Zuidoost-Brabant meer huizen wegens de vondst van drugs. Een paar pillen of grammen is al genoeg. Het aantal sluitingen in deze regio heeft een enorme vlucht genomen.

Een Veldhovens gezin staat op het punt voor drie maanden uit huis gezet te worden. In de woning heeft de politie drugs gevonden, verstopt in het bureaulaatje van de autistische zoon. Worden vader, moeder en twee zoons inderdaad op straat gezet, dan sluiten ze aan in een steeds langer wordende rij uitgezette ‘criminelen’ van allerlei aard.

Deur op slot
In de eerste negen maanden van dit jaar draaiden burgemeesters van de 22 regiogemeenten bij 64 woningen de deur op slot, blijkt uit onderzoek van deze krant. Vorig jaar waren dat er 43. Koploper is de gemeente Geldrop-Mierlo, daar ging in 2016 al 14 keer de knip erop.

De huizen worden gesloten op basis van de Wet Damocles. Door een huis een aantal maanden op slot te draaien, hopen burgemeesters de drugshandel – en de overlast te stoppen.De wet geeft burgemeesters de bevoegdheid om een woning op slot te doen als daar meer dan een zogeheten ‘gebruikershoeveelheid’ drugs wordt aangetroffen.

Bron: ED.NL

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.