04:30
09 december 2022

Branche wil gelijke kansen voor álle peuters

Branche wil gelijke kansen voor álle peuters

De brancheorganisaties en BOinK hebben samen met andere partijen een model ontwikkeld om kansengelijkheid voor alle peuters in Nederland te realiseren. In een brief aan de Tweede Kamer leggen ze het plan uit.

‘De ambitie van het kabinet is het bestrijden van kansenongelijkheid in het onderwijs en het stimuleren van talent. Het kabinet erkent met zijn extra investering in de voorschool het belang van peutervoorzieningen. Wij juichen dat toe, maar de keuze om alleen te investeren in peuters met een achterstand is niet genoeg!’, stellen zij in hun brief aan het ministerie van OCW (onderwijs). Eerder lieten de Brancheorganisaties al weten dat alle peuters recht hebben op minimaal 16 uur voorschoolse educatie, niet alleen de doelgroeppeuters.

Lees verder via kinderopvangtotaal.nl

Vanaf 9 maart organiseert het Haags Congres Bureau i.s.m. de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang de HCB reeks van 1 seminar en 2 masterclasses Checklist Kinderopvang Pro – Een KINDcentrum; waarom, hoe en wat? Over stapsgewijs en in de juiste volgorde opzetten van een KINDcentrum, met veel aandacht voor het veranderproces. Met Yvette Vervoort, Job van Velsen en veranderexpert Shirine Moerkerken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.