02:04
30 juni 2022

Boeren doelwit criminelen bij dumpen drugsafval

Boeren doelwit criminelen bij dumpen drugsafval

Boeren doelwit criminelen bij dumpen drugsafval

Bijna een kwart meer drugslabs werden vorig jaar opgerold. Toch wordt er niet meer drugsafval aangetroffen. Waar blijft dat drugsafval? Een deel van het antwoord ligt misschien op het boerenerf. De politie krijgt regelmatig signalen dat boeren worden benaderd door drugscriminelen om drugsafval te dumpen.

De afgelopen jaren is er een sterke toename van het aantal drugslabs dat de politie ontmantelt, meldt een politiewoordvoerder desgevraagd. Afgelopen jaar werden 108 drugslabs opgerold, bijna een kwart meer dan in 2019. “Het is aannemelijk dat ook de hoeveelheid drugsafval is toegenomen, maar we hebben geen exact zicht op waar het allemaal blijft. De hoeveelheid drugsafval die we aantreffen, blijft de afgelopen jaren namelijk min of meer gelijk.”

Lees verder via boerenbusiness.nl

Leren over een preventieve aanpak van ondermijning? Kom 9 juni naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2021 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.