07:34
06 april 2020

Boek Niet bang voor water

De Watersnoodramp van 1953 lijkt misschien lang geleden, maar Nederland heeft een lange historie van watersnoden. Nog in 1995 moesten een kwart miljoen mensen uit de Betuwe worden geëvacueerd. Dit boek vertelt het verhaal van onze strijd tegen het water vanaf het ontstaan van de eerste polders tot het huidige Deltaprogramma. Wat zijn de gevolgen van de klimaatsverandering, hoe zit het precies met bodemdaling en wat doen de waterschappen? Wateroverlast, waterzuivering en waterkwaliteit zijn ook taken van het waterschap. En waarom zijn er verkiezingen voor de waterschappen? Dit boek geeft een populaire beschrijving in vogelvlucht van wat de waterschappen allemaal doen, de historie van overstromingen in Nederland, het verschil tussen waterveiligheid en wateroverlast, de effecten van bodemdaling en klimaatverandering op het waterbeheer, het zuiveren van ons afvalwater en het terugwinnen van grondstoffen en energie, de kwaliteit van het oppervlaktewater en de problemen met voedingsstoffen en bestrijdingsmiddelen.

Boek bestellen via Niet bang voor water

Auteur: Hans Middendorp

1 comment

  • Ik heb het boek in een ruk uitgelezen: Middendorp schetst op een verfrissend heldere manier de werking van het Nederlandse waterbeheer: wat gebeurt er op een rioolwaterzuivering? Hoe zorgen we ervoor dat het water in de sloot altijd ongeveer even hoog staat? Ook de manier waarop de waterschappen worden bestuurd wordt toegelicht.
    Het boek is lekker leesbaar, zonder overbodig moeilijke woorden. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten over hoe Nederland als waterland functioneert!

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *