09:38
22 juli 2024

Boek Cyberrisico als kans Strategisch cyberrisicomanagement in het informatietijdperk​

Boek Cyberrisico als kans Strategisch cyberrisicomanagement in het informatietijdperk​

Hoe groot zijn de risico’s van cybercrime nu echt en wat kun je ertegen doen zonder je organisatie vast te zetten? En vooral: wanneer doe je genoeg?

Dit boek geeft mensen die geen techneut zijn en het niet willen worden heldere antwoorden. Het legt uit dat de risico’s omgezet kunnen worden in kansen, dat cyberrisicomanagement innovatie kan bevorderen, je meer waarde kan halen uit data en je mensen kan bevrijden en motiveren.

In vrijwel elke strategie voor groei en waardecreatie speelt digitale technologie een dominante rol. Organisaties worstelen echter met wat Van Rijsewijk het ‘digitale dilemma’ noemt: wat digitale technologie zo waardevol maakt, open en verbonden, maakt het ook kwetsbaar voor aanvallen van buitenaf.

Wie dit boek leest, zal in staat zijn goed onderbouwde besluiten te nemen over de juiste strategie, aanpak en middelen om cyberrisico’s effectief te beheersen. Hoe je met vertrouwen open, verbonden en dus kwetsbaar kan zijn door weerbaarheid voor cyberrisico’s. Het uiteindelijke doel is om het vertrouwen in de digitale wereld te herstellen en de angst voor onzekerheid terug te dringen.

Bestellen bij: ComCol

Auteur Roel van Rijsewijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *