12:21
04 oktober 2022

Bellen met de burgemeester ‘Krijgen vaker te maken met overlast op het gebied van drugsgebruik en verwarde personen’

Bellen met de burgemeester ‘Krijgen vaker te maken met overlast op het gebied van drugsgebruik en verwarde personen’

Ook burgemeesters hebben vakantie en daarom pakte onze eigen burgemeester Kees van Rooij ook zijn koffers. Samen met zijn gezin bleef hij dichtbij huis. Ze bezochten Vlissingen. Toch zijn er de afgelopen weken ook werkgerelateerde momenten geweest en daar wil Van Rooij in deze eerste versie van Bellen met de burgemeester na de vakantie graag over vertellen.

“Het is altijd goed om weer even de accu op te laden. Daar is een vakantie voor bedoeld”, trapt Van Rooij af. Zoals gezegd bracht hij dus een bezoek aan Vlissingen. Wanneer je als burgemeester door een vreemde stad loopt, kijk je dan met een andere bril naar het geheel? “Jazeker, ik denk dat iedereen dat doet vanuit zijn eigen beroepsgroep. Ik doe dat dus ook. In Vlissingen merkte ik vooral hoe schoon alles gehouden wordt. ’s Morgens in alle vroegte trekken machines voor eb al het strand op om rotzooi op te ruimen. Daarnaast let ik op de openbare ruimte. Eén bord viel me op bij een fiets- en voetpad. ‘Auto’s zijn hier te gast’. Een mooie manier om aan te geven dat er ook auto’s mogen rijden, maar dan wel als gast.”

Lees verder via kliknieuws.nl

Meer leren over lokale veiligheid en weerbare wijken? Kom 12 december naar het HCB Seminar ‘De Veilige Gemeente 2019 – Waar liggen burgemeesters wakker van?’ met prof.dr. Hans Boutellier (VU Amsterdam), prof. dr. Bob Hoogenboom (Nyenrode Business Universiteit), Shanne Mehlbaum (Mehlbaum onderzoek), Heidie Pols (Haags Economisch Interventie Team), Krista Schram (Hogeschool Inholland) en Arnout de Vries (TNO). Meer informatie op de website van het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.