09:34
05 december 2022

Begroting Rotterdam: ‘De zorg is letterlijk het zorgenkindje van dit college’

Begroting Rotterdam: ‘De zorg is letterlijk het zorgenkindje van dit college’

Het college van burgemeester en wethouders in Rotterdam heeft woensdag de begroting gepresenteerd. Wat kunnen minderbedeelde Rotterdammers verwachten? Welk antwoord heeft Rotterdam op jongeren die het criminele pad op glijden? En welke prijskaartjes hangen daaraan?

Het huishoudboekje van Rotterdam is op orde. Er is een goede spaarpot en de begroting voor de komende jaren laat geen tekorten zien. Maar toch wordt het voor de stad een moeilijke tijd. Nu al zijn er veel Rotterdammers die kampen met de gevolgen van de sterk gestegen prijzen van energie en boodschappen. En dan moet de winter nog beginnen.

Armoede
Voor armoede wordt dit jaar eenmalig 20 miljoen euro extra ingezet om (kinder)armoede aan te pakken. Daarnaast is er de komende jaren steeds 11 miljoen beschikbaar. Dat geld is hard nodig zegt Enes Yigit, wethouder armoedebestrijding. “We zien dat er Rotterdammers zijn die met een lege maag gaan slapen. Ik was twee weken geleden bij de opening van de kledingbank. Heel veel Rotterdammers kunnen geen kleding kopen. Het gaat om basisbehoeften die op orde moeten zijn.”
Rotterdam kan het probleem niet alleen oplossen en heeft hulp van het Rijk en stichtingen en verenigingen in de stad gevraagd. Begin oktober zal duidelijk zijn hoe het plan van de armoede-aanpak er concreet gaat uitzien.

Lees verder via rijnmond.nl

Meer leren over de integrale aanpak van verwarde personen en stelselmatige daders? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen en de aanpak van kwetsbare gebieden? Kom naar de HCB Cursus die start op 4 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.