06:21
20 mei 2022

AVG: De klok tikt

Het is druk. Heel druk. De privacy-motor draait overal op volle toeren. In de meeste gemeenten is er inmiddels wel iemand aangesteld die zich met het privacyvraagstuk bezighoudt. Er ontstaan mooie en goede ideeën. Er moet een heleboel invulling gegeven worden aan de open normen van de oude en vooral de nieuwe wetgeving.  Waar de Autoriteit Persoonsgegevens soms achterblijft met richtsnoeren, zie ik om mij heen dat veel knappe koppen zelf iets bedenken. Wanneer moet bijvoorbeeld een PIA worden uitgevoerd? Wanneer is een verwerking grootschalig? Hoe richt ik de control in voor privacy? Sluit ik aan bij de ontwikkelingen van ENSIA? Hoe beleg ik verantwoordelijkheden?

Lees verder via Binnenlandsbestuur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.