01:29
27 mei 2022

Arnhemse jongerenwerk aan tafel met minister

Arnhemse jongerenwerk aan tafel met minister

Jongerenwerk Melvin Kolf (Presikhaaf UN) en minister Dilan Yesilgöz-Zegerius (Justitie en Veiligheid) zijn deze week naar de Maarten van Rossumschool in Arnhem-Zuid gekomen voor opnames voor de docuserie De Publieke Tribune van HUMAN. Thema: ‘Opgroeien tussen messen’.

De keuze voor deze school als podium is vanwege de pracht van het schoolgebouw maar vooral ook doordat de school voorop loopt met een veilige leeromgeving voor ‘hun’ scholieren die reikt tot buiten het schoolplein, de wijk in en naar thuis.

De vmbo-school heeft namelijk docenten en klassenmentoren samengebracht met jongerenwerkers als Melvin Kolf, straatcoaches, docenten en wijkagenten – in een schoolteam VIOS, Veilig In en Om de School. Intussen beschikken vrijwel alle middelbare scholen in Arnhem over een actief team VIOS. “Dat maakt het verschil”, zei de minister na de opnames zichtbaar onder de indruk.

Lees verder via arnhemsekoerier.nl

Meer leren van Godfried van GestelFrank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 2 juni in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over burgers en  veiligheid van Robert van der Noordaa, Trollrensics , Dr. Sara Stronks, Onderzoeker lectoraat Maatschappelijke Veiligheid, Saxion Hogescholen en Onderzoeker Politieacademie, Frank van Summeren, adviseur, RONT, Dr. Marc Schuilenburg, hoogleraar Digital Surveillance, Erasmus School of Law, Arnout de Vries, senior innovator, TNO en Remko van Broekhoven, filosoof? Kom naar de geheel nieuwe editie van de HCB Seminarreeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’ vanaf 19 mei 2022 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen (waaronder woonwagenbewoners en arbeidsmigranten) en de aanpak van kwetsbare gebieden? Kom naar de HCB Cursus die start op 10 juni in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.