01:50
06 februari 2023

Arnhemse jongerenwerk aan tafel met minister

Arnhemse jongerenwerk aan tafel met minister

Jongerenwerk Melvin Kolf (Presikhaaf UN) en minister Dilan Yesilgöz-Zegerius (Justitie en Veiligheid) zijn deze week naar de Maarten van Rossumschool in Arnhem-Zuid gekomen voor opnames voor de docuserie De Publieke Tribune van HUMAN. Thema: ‘Opgroeien tussen messen’.

De keuze voor deze school als podium is vanwege de pracht van het schoolgebouw maar vooral ook doordat de school voorop loopt met een veilige leeromgeving voor ‘hun’ scholieren die reikt tot buiten het schoolplein, de wijk in en naar thuis.

De vmbo-school heeft namelijk docenten en klassenmentoren samengebracht met jongerenwerkers als Melvin Kolf, straatcoaches, docenten en wijkagenten – in een schoolteam VIOS, Veilig In en Om de School. Intussen beschikken vrijwel alle middelbare scholen in Arnhem over een actief team VIOS. “Dat maakt het verschil”, zei de minister na de opnames zichtbaar onder de indruk.

Lees verder via arnhemsekoerier.nl

Meer leren van Godfried van GestelFrank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen (waaronder woonwagenbewoners en arbeidsmigranten) en de aanpak van kwetsbare gebieden? Kom naar de HCB Cursus die start op 4 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *