12:23
24 mei 2022

Arnhem zet jongerenwerkers in tegen radicalisering

Arnhem gaat jongerenwerkers inzetten om radicalisering in wijken te voorkomen en tegen te gaan. Dit jaar krijgen vijftig jongerenwerkers en jongerencoaches een training van experts op het gebied van radicalisering. Uit de laatste cijfers blijkt dat vijftien Arnhemmers met het idee rondlopen af te reizen naar Syrië of Irak om deel te nemen aan de gewelddadige jihad. In totaal heeft Arnhem op dit moment 27 geradicaliseerde personen van 14 tot 40 jaar in beeld. De gemeente vermoedt dat zes Arnhemmers in een van de twee landen actief zijn. Zes zijn er inmiddels teruggekeerd. Eén Arnhemmer is doodgeschoten.

Project
In de strijd tegen de radicalisering heeft de gemeente het project ‘Jongerenwerk in actie tegen radicalisering’ gelanceerd. Dat is een onderdeel van het Uitvoeringsplan Aanpak Radicalisering Arnhem. De gemeente heeft hiervoor vier ton van het rijk ontvangen.

Kennis
Volgens de gemeente Arnhem is de afgelopen jaren gebleken dat de meeste kennis van de Arnhemse jongeren bij de jongerenwerkers zit. Daar komt volgens de gemeente bij dat juist zij in staat zijn een vertrouwensband met de jongeren op te bouwen

Bekijk ook…

Bron: Gelderlander

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.