06:05
24 juni 2021

Arbeidsmigranten moesten 42 dagen aaneen tot 14 uur per dag asperges steken

Arbeidsmigranten moesten 42 dagen aaneen tot 14 uur per dag asperges steken

De werkzaamheden bij een aspergekweker in Brabant zijn stilgelegd, omdat het personeel te weinig rust kreeg. De 44 werknemers uit Polen en Roemenië bleken al zes weken lang iedere dag aan het werk te zijn, zo’n 8 tot 14 uur per dag.

Dat blijkt uit een controle van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid, samen met handhavers van de gemeente. De Inspectie wil dat de werkgever orde op zaken stelt en zich aan de regels houdt, bijvoorbeeld door de aspergestekers per week minimaal 36 uur achtereen rust te geven.

Lees verder via nos.nl

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 11 maart 2021 met o.a. Frank van Summeren (RONT Management Consultants). Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die plaatsvindt op 2 december 2020 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Tools in Toezicht? Kom 10 november naar de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × twee =