05:12
25 juni 2022

Opdrachtgever Kasteelmoord vraagt elektronisch toezicht

Opdrachtgever Kasteelmoord vraagt elektronisch toezicht

Dokter André Gyselbrecht wil een enkelband zodat hij vroeger de gevangenis kan verlaten. Vorig jaar werd hij veroordeeld tot 21 jaar cel voor de moord op zijn schoonzoon Stijn Saelens.

Gyselbrecht zat al een hele tijd in voorhechtenis en komt nu in aanmerking voor vervroegde vrijlating. Volgens zijn advocaat Johan Platteau hebben de gevangenisdirectie en de psychosociale dienst een positief advies gegeven. “Enkel het parket maakt bezwaar tegen een vervroegde vrijlating.”

Lees verder via vrt.be

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die online plaatsvindt op 2 december 2020 vanuit het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Tools in Toezicht? Volg 10 november online de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.