12:10
04 december 2022

App: Boeven, groepsgesprekken met de buurt op WhatsApp

Ze kunnen zo handig zijn, die groepsgesprekken met de buurt op WhatsApp. Deelnemers attenderen elkaar bijvoorbeeld op een volgens hen verdacht persoon dat door de straat loopt. Of ze roepen op tot waakzaamheid als in de buurt weer eens een winkel is overvallen.

Maar tegelijkertijd grijpen veel appers de gelegenheid aan om het weer of de laatste buurtroddels te bespreken. Praat de Vlaardingse Josette Hogewoning er niet van. Weinig Vlaardingers krijgen op een dag zoveel appjes als zij.

Waarschuwing
Hogewoning stond aan de wieg van de razend populaire buurtgroep in Vlaardingen, zag het initiatief overgenomen worden in andere steden en beheert nu ook groepen in Maassluis, Rozenburg, Rotterdam, Schiedam, Barendrecht en Groningen. In totaal kijkt ze in zo’n negentig groepen mee. Alleen in de haringstad zijn al zo’n zesduizend belangstellenden aangesloten.

Hogewoning zegt snel in te grijpen wanneer de gesprekken niet langer over ongure types of diefstallen gaan: ,,Dan zeg ik dat de groep daar niet voor bestemd is. De volgende keer geef ik een waarschuwing. Als het dan nóg eens gebeurt, verwijder ik die persoon uit de groep.”

Want als het in zo’n WhatsApp-groep gesmeerd loopt, kan het een hoop opleveren. Hogewoning: ,,Je werkt samen met buurtbewoners. Dat betekent dat je extra ogen en oren hebt. Sinds ik vier jaar geleden met wijkagent Kor de Jong een groep begon, hebben we verschillende successen gehad. Er zijn inbrekers opgepakt en winkel- en scooterdieven aangehouden. Allemaal dankzij de groepen.”

Lees verder via SocialMediaDNA – App: Boeven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.