07:49
28 juni 2022

Almere sluit ‘City Deal’ om criminaliteit aan te pakken

Almere wil de overlast en criminaliteit in de stad verminderen via de zogeheten ‘City Deal Zorg en Veiligheid.’ Dat is een afspraak tussen een aantal steden en ministeries, die maandagavond in Tilburg is gemaakt.
De City Deal Zorg voor Veiligheid bestaat uit zeven experimenten die erop gericht zijn om door betere samenwerking problemen met kwetsbare personen te voorkomen. Bij de experimenten wordt de samenwerking tussen wijkteams, sociale diensten, werkgevers, schuldhulpverlening, scholen, woningcorporaties, verzekeraars, veiligheidshuis en politie bekeken en waar nodig verbeterd. Elke stad die meedoet, voert tenminste één experiment uit. Daarna wordt er geëvalueerd.
Met City Deals willen steden, de Rijksoverheid, de Europese Commissie, maatschappelijke partners en het bedrijfsleven samen werken aan groei, betere leefbaarheid en meer innovatie van steden. Almere deed eerder al mee aan een City Deal over de circulaire stad.

Bron: Omroep Flevoland

Lees verder via Ministerie V&J – City Deal zorg voor veiligheid in de stad

Dit is een prima manier om het veiligheidsbeleid op een hoger plan te brengen. Meer leren tijdens de HCB Seminarreeks Veiligheid, Recht en Bestuur!  6 april 2017

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.