02:39
15 juni 2021

Alle scholen weer open

Alle scholen weer open

Vanaf maandag 31 augustus zijn alle scholen in het primair en voortgezet onderwijs weer volledig open sinds de uitbraak van corona. In scholen is veel werk verzet om voorbereidingen te treffen om op een veilige manier weer alle leerlingen in het schoolgebouw te kunnen ontvangen, volgens de richtlijnen van het RIVM. De start van het schooljaar is daardoor overwegend goed verlopen.

,,Het is heel fijn dat alle leerlingen nu na ruim vijf maanden weer op school les krijgen en hun leeftijdsgenoten kunnen ontmoeten. We doen er alles aan om dat zo te houden. Daarom blijft het onverminderd belangrijk dat we ons met elkaar aan de basisregels houden”, zegt minister Arie Slob van Basis- en Voortgezet Onderwijs.

Open blijven
Voor de toekomst en het welzijn van leerlingen is het belangrijk dat scholen volledig openblijven dit schooljaar. Als het op enig moment toch nodig is om in te grijpen, dan worden zoveel mogelijk maatregelen op lokaal of regionaal niveau genomen, voordat maatregelen op een landelijk niveau worden overwogen. Te denken valt aan een tijdelijke sluiting van (een deel van) een schoolgebouw door de GGD of het tijdelijk thuisblijven van bepaalde schoolklassen. Uiteraard blijven gezondheidsoverwegingen en de adviezen van het OMT, RIVM en de GGD daarbij leidend.

Lees verder via rijksoverheid.nl

Leren over anders kijken, organiseren en werven voor basisscholen, IKC’s en kinderopvangorganisaties? Kom 4 november naar het HCB Seminar Jezelf onderscheiden op de arbeidsmarkt georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen + 18 =