11:51
01 maart 2021

Akerboom hekelt ‘zigzagbeleid’ en wil meer bevoegdheden voor politie

Akerboom hekelt ‘zigzagbeleid’ en wil meer bevoegdheden voor politie

De afgelopen jaren is er geen stabiel kabinetsbeleid geweest voor de politie en dat heeft er volgens korpschef Erik Akerboom toe geleid dat de drugscriminaliteit in ons land groot kon worden. Dat zegt hij in een interview met het NOS Radio 1 Journaal.

“Het is goed dat er een speciale drugseenheid bijkomt”, zegt hij over het recente voornemen van minister Grapperhaus. “Maar er is veel meer nodig. Want de laatste jaren is er sprake geweest van zigzagbeleid in de aanpak van ondermijning. Dat is niet te doen voor organisaties die de rechtsstaat moeten dienen, zoals het OM en de politie.”

Lees verder via nos.nl

Meer leren over samenwerking in de veiligheidscoalitie (van prof. dr. Bob Hoogenboom, Nyernrode), burgeropsporing (van lector Marnix Eysink Smeets, Inholland en Arnout de Vries, TNO), weerbare wijken en ondermijning (prof. dr. Hans Boutellier, VU en burgemeester Lieke Sievers, Gemeente Edam-Volendam) en de aanpak van notoire straten (onderzoeker Shanna Mehlbaum en Heidie Pols, Haags Economisch Interventie Team, gemeente Den Haag)? Kom naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Waar liggen burgemeesters wakker van?’ die start op 31 oktober in Den Haag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *