10:37
17 juni 2024

AI Security Summit: 28 landen bepleiten ai-toezicht

AI Security Summit: 28 landen bepleiten ai-toezicht

In Londen zijn beleidsmakers, bedrijfsleiders en onderzoekers uit de hele wereld bijeen om te praten over de risico’s van artificiële intelligentie (ai). De AI Security Summit vindt woensdag en donderdag plaats en begon met een gezamenlijke verklaring over de noodzaak van wereldwijde coördinatie en toezicht op deze ontwrichtende technologie. Het decor van de top is Bletchley Park, waar in de Tweede Wereldoorlog de Duitse Enigma-code werd gekraakt.

De top is een initiatief van de Britse premier Rishi Sunak, die het Verenigd Koninkrijk graag positioneert als epicentrum voor computerinnovatie en dit evenement aangrijpt als het begin van een wereldwijde dialoog over de veilige ontwikkeling van ai.
Naast Sunak nemen Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen, de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris, VN-secretaris-generaal Antionio Guterres en hoge ambtenaren uit landen als Brazilië, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, India, Japan, Kenia en Saoedi-Arabië deel. Ook staan gesprekken met topmensen van techbedrijven op de agenda, zoals met Elon Musk (Twitter), Sam Altman (OpenAI) en Marc Benioff (Salesforce).

Lees verder via computable.nl

Meer leren van o.a. Gijs van Maanen (Tilburg University), Frans van Bruggen (DNB) en Bart Snels (Inspectie Belasting, Toeslagen & Douane) over actuele trends en ontwikkelingen in het toezicht? Kom op donderdag 23 november, 7 december en 14 december naar de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2023 – Toezicht in verbinding met verder Prof. dr. Esther Versluis (Universiteit van Maastricht), Leonie Schakel (NZa) en Paul van Dijk (zelfstandig adviseur toezicht).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *