06:33
27 juni 2022

Advocaten: Veel werk aan energietransitie

Advocaten: Veel werk aan energietransitie

Advocatenkantoren krijgen steeds meer vragen over de energietransitie als gevolg van het Klimaatakkoord van Parijs. Het gaat om uiteenlopende onderwerpen zoals wind- en zonneparken, de winning van aardwarmte en de positie van de industrie.

De advocatenkantoren AKD, Houthoff en DLA Piper verwachten de komende tijd handenvol werk te krijgen aan de energietransitie. Marjolein Dieperink, hoofd van het onlangs opgerichte energieteam van AKD: “Er komen steeds meer vragen uit de markt. Door veranderende wetgeving worden meer cliënten geconfronteerd met energievraagstukken. Maar er zijn nog blinde vlekken, bijvoorbeeld over de vraag wanneer je biomassa duurzaam kunt noemen. En onduidelijkheid zorgt voor onzekerheid. Klimaat en energie bieden dus volop kansen voor de advocatuur. Wij helpen partijen naar oplossingen te zoeken.” AKD wil het energieteam, dat nu uit zes advocaten bestaat, uitbouwen.

Lees verder via mr-online.nl

Meer leren over de Omgevingswet en andere relevante actuele wetten voor overheidsjuristen? Kom naar de Nieuwspoort Seminarreeks ‘Juridische Update 2018 voor Overheidsjuristen’ die start op 21 september bij Internationaal Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Korting voor leden VOM.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.