07:28
24 juni 2021

ACM deelt gigaboete van 80 miljoen uit na overtreden van kartelverbod

ACM deelt gigaboete van 80 miljoen uit na overtreden van kartelverbod

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft begin dit jaar een boete van 80 miljoen euro uitgedeeld aan een aantal concurrerende bedrijven die het kartelverbod overtraden, schrijft ACM donderdag. Het is nog niet bekend om welke bedrijven het gaat.

De concurrerende bedrijven deelden via derde partijen informatie over toekomstige verkoopprijzen. Dat gaat tegen de regels van de marktautoriteit in, omdat het de zogeheten concurrentiedruk kan verminderen, zonder dat er daadwerkelijk prijsafspraken worden gemaakt. De boete van 80 miljoen euro is een van de hoogste uit de geschiedenis van de ACM.

Lees verder via nu.nl

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die plaatsvindt op 30 september 2020 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Tools in Toezicht? Kom 10 november naar de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien + zeven =