04:56
19 juli 2024

Huisuitzetting is het gevolg van.. Aantal huisuitzettingen in Zutphen daalt dankzij pilot

ZUTPHEN – Er is landelijk belangstelling voor een pilot rondom huurachterstanden waarmee de gemeente Zutphen goede resultaten haalt. Het aantal aanzeggingen tot huisuitzettingen is in die gemeente binnen een jaar tijd meer dan gehalveerd. De gemeente Zutphen wil de werkwijze structureel gaan invoeren.

In het project werkt de gemeente Zutphen samen met welzijnsorganisatie Perspectief, woonbedrijf Ieder1 en Het Plein, de gezamenlijke sociale dienst van de gemeenten Zutphen en Lochem. In het kort komt het erop neer dat bij huishoudens met een beginnende huurachterstand wordt aangebeld door een sociaal werker en iemand van de woningcorporatie, gevraagd wordt naar de problemen en vervolgens hulp wordt aangeboden. Uit een nieuwe tussenrapportage – de pilot begon vorig jaar september – blijkt dat het project een succes is.

Volgens de Zutphense wethouder Annelies de Jonge heeft onder meer het ministerie van Sociale Zaken concrete interesse getoond in de werkwijze die in Zutphen wordt toegepast. “Met het ministerie is contact. Ook andere gemeenten zijn voorzichtig geïnteresseerd. We handelen op deze wijze preventief en voorkomen daarmee erger leed. Dat is fijn voor de huurders zelf, maar ook voor de woningcorporatie. Voor Ieder1 betekent dit namelijk een kostenbesparing.”

Bron: De Stentor

Lees verder via Sozio – ‘Huisuitzetting is gevolg van’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *