08:29
08 juni 2023

Aan boord van escapeboot aandacht voor herkennen ondermijning

Aan boord van escapeboot aandacht voor herkennen ondermijning

In de gemeentehaven, tussen het raadhuis en het gemeentekantoor in, lag donderdag 3 november 2022 de escapeboot. Aan de hand van een toelichting en een spel gingen ondernemers en medewerkers van de gemeente met elkaar in gesprek over ondermijning. Raadsleden en het college waren aanwezig. Door de dag heen zaten alle mogelijke bezoek momenten vol.

De gemeente Sliedrecht wil de vermenging van de criminaliteit in het ondernemersklimaat van Sliedrecht tegengaan en voorkomen. Op de foto links burgemeester Jan de Vries (CDA) van Openbare Orde en Veiligheid en rechts wethouder Ton Spek (CDA) van Beheer en Openbare Ruimte. (Foto gemeente Sliedrecht)

Om ondermijning tegen te gaan is het belangrijk dat ondernemers en inwoners situaties melden die zij niet vertrouwen of die afwijkend zijn. Mensen kunnen deze meldingen doen bij politie, tel. 0900 – 8844 en bij Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800 – 7000.

Lees verder via sliedrecht24.nl

Leren en reflecteren als burgemeester op veiligheidsthema’s als cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 9 februari 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder en prof. dr. Janine Janssen.

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen (arbeidsmigranten, woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden (waaronder aandachtswijken, vakantieparken, bedrijventerreinen, woonwagenlocaties en buitengebieden)? Kom naar de HCB Cursus ‘Aanpak bijzondere doelgroepen en kwetsbare gebieden 2023’ die start op 17 maart 2023 in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *