05:40
22 april 2024

20 aanhoudingen bij Utrecht Centraal vanwege overlast

20 aanhoudingen bij Utrecht Centraal vanwege overlast

Op het stationsplein van Utrecht Centraal zijn gisteravond twintig mensen aangehouden die volgens de politie overlast veroorzaakten. Tien van hen kregen een verblijfsverbod, ook zijn er mensen bekeurd.

De overlast bij Utrecht Centraal speelt al een tijdje en de gemeente spreekt van een hardnekkig probleem, veroorzaakt door een groep van 80 tot 120 mensen.

“De samenstelling is divers”, zei burgemeester Dijksma vorige maand. Het zijn volgens haar onder anderen arbeidsmigranten uit Oost-Europa, mensen met een drugs- of alcoholverslaving en ook een toenemend aantal asielzoekers uit veilige landen. “We hebben last van geweld, overlast en mensen die worden geïntimideerd. Dat is onacceptabel.”

Lees verder via nos.nl

Meer leren over de integrale aanpak van verwarde personen, veelplegers en stelselmatige daders? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Leren en reflecteren als burgemeester, wethouder, hoofd van politie, officier van justitie of hoofd OOV op veiligheidsthema’s als mensenhandel, cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 9 februari 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder en prof. dr. Janine Janssen.

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen (arbeidsmigranten, woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden (waaronder aandachtswijken, vakantieparken, bedrijventerreinen, woonwagenlocaties en buitengebieden)? Kom naar de HCB Cursus ‘Aanpak bijzondere doelgroepen en kwetsbare gebieden 2023’ die start op 17 maart 2023 in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *