09:43
18 juni 2021

Zes tips om rekening te houden met de privacy van social media gebruikers

Zes tips om rekening te houden met de privacy van social media gebruikers

Momenteel heerst er veel negativiteit over social media bedrijven. Zo zou Facebook haar gebruikers afluisteren. Over FaceApp wordt gezegd dat het bedrijf foto’s opslaat in een database en zelfs verkoopt aan derde partijen. We weten allemaal dat als we foto’s en berichten delen op social media, we een stukje van onze privacy weggeven. De grote social media magnaten doen er vervolgens mee wat ze willen. Zo hoort het natuurlijk niet. In deze blog ga ik in op de zes beginselen waaraan elke verwerking van persoonsgegevens moet voldoen.

Beginsel 1: rechtmatigheid, behoorlijkheid en transparantie
Dit beginsel houdt in dat het voor een betrokkene (gebruiker van social media) duidelijk moet zijn wat er met zijn of haar persoonsgegevens gebeurt. Daarnaast moeten persoonsgegevens, zoals naam, e-mailadres en foto’s, in lijn met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) worden verwerkt.

Lees verder via ictrecht.nl

Meer leren? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Juridische Update voor overheidsjuristen’ die start op 7 november in Den Haag. Zie voor meer informatie de website van het Haags Congres Bureau.

Of kom naar het HCB Seminar ‘AVG-Proof na 1,5 jaar voor kinderopvang, basisonderwijs en kindcentra’ op 22 november in Utrecht. Zie voor meer informatie de website van het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 5 =