03:08
24 juni 2021

‘Voor ons staat de Omgevingswet als paal boven water’

‘Voor ons staat de Omgevingswet als paal boven water’

Wat moet de invoeringsdatum worden van de Omgevingswet? In een korte serie artikelen belicht Binnenlands Bestuur de voor- en nadelen van geen uitstel, kort uitstel of langer uitstel. In het laatste deel: Annemieke van Brunschot, programmamanager Omgevingswet bij de VNG.

De VNG hield lange tijd vast aan invoering van de Omgevingswet per 1 januari 2022. Waarom is die datum de afgelopen maanden gaan schuiven?

Annemieke van Brunschot: ‘We hebben steeds gezegd dat het 1 januari 2022 kan worden, als er dan sprake is van een werkend stelsel. Dat betekent in de praktijk dat alle landelijke voorzieningen zijn opgeleverd en goed functioneren, dat de gemeenten daarop zijn aangesloten en dat gemeenten voldoende oefentijd hebben gehad. Maar die kans is klein. Daarnaast wordt er gewerkt aan de laatste wetgevingszaken. Dat proces is op inhoud weliswaar afgerond in de Kamers, maar er wordt nu nog aan regelingen gesleuteld in de aanvullingssporen. Daar zitten de details waar zich de spreekwoordelijke duiveltjes in voordoen.’

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven − 5 =