07:12
26 mei 2022

Van Aartsen en politiebond: Nog steeds te weinig wijkagenten

Er is nog steeds een groot tekort aan wijkagenten. Hoewel het kabinet keer op keer zei het aantal op peil te zullen brengen, zijn er nog steeds 329 minder dan beloofd.

De politie kampt met een groeiend tekort aan wijkagenten. De Telegraaf schrijft dat politievakbond ACP en burgemeester Van Aartsen van Den Haag waarschuwen dat de 221 miljoen euro die het kabinet voor de politie heeft uitgetrokken te weinig is. Over vijf jaar zouden er 3000 minder agenten zijn.

Doordat veel ouderen de politie verlaten en er niet genoeg nieuwe agenten bijkomen om dit op te vangen, daalt het aantal agenten met een afgeronde opleiding. Volgens de krant is er wel een toename in het aantal aspiranten dat wijkagent wil worden, maar dat is niet groot genoeg. Agenten in opleiding zijn vergeleken met opgeleide agenten maar beperkt inzetbaar.

Van Aartsen en de vakbond zijn positief over het extra geld van de regering, maar zeggen dat het bedrag door oude gaten in de begroting en eerdere bezuinigingen niets oplevert. De burgemeester wil dat het kabinet meer geld uittrekt voor de opleiding van agenten.

Lees verder via

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.