09:37
12 april 2024

UWV zet risicoscans in bij fraudeopsporing

UWV zet risicoscans in bij fraudeopsporing

UWV gebruikt risicoscans in de handhaving, maar zet waarborgen in om discriminatie te voorkomen.

Uitvoeringsorganisatie UWV werkt steeds vaker met ‘risicoscans’, die moeten helpen bij het opsporen van fraude met uitkeringen. Hoewel er, zeker sinds het toeslagenschandaal, de nodige maatschappelijke kritiek is op het gebruik van dergelijke systemen, is UWV ervan overtuigd ‘dat risicoscans een goed en effectief middel zijn, mits ingezet met voldoende waarborgen’.

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Meer leren over datagedreven toezicht met als verdiepende onderwerpen de maatschappelijke impact, risico’s en rechtsbescherming? Doe 20 januari mee met het Online HCB seminar ‘Toezicht in Transitie – Techniek en toezicht: Data gedreven toezicht’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met prof. dr. Stefania Milan, hoogleraar Critical Data Studies aan de afdeling Mediastudies van de Universiteit van Amsterdam, als spreker. Korting voor oud deelnemers HCB en voor leden Vide.

Of kom 22 maart naar het HCB Seminar Toezicht in Transitie 2023 – De rol van de toezichthouder bij veranderende verhoudingen tussen markt en overheid met o.a. Martijn SnoepAngeline van Dijkprof. dr. Judith van Erp, prof dr. Karin van Wingerde, Paul van Dijk en dr. Meike Bokhorst. Korting voor oud deelnemers HCB en voor leden Vide.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *