04:36
05 december 2023

Utrechtse politie pakte al 39 minderjarige overvallers op, soms nog maar 13 jaar oud: ‘Verontrustend’

Utrechtse politie pakte al 39 minderjarige overvallers op, soms nog maar 13 jaar oud: ‘Verontrustend’

De schok was groot toen de Utrechtse politie begin dit jaar jongens van 13 en 14 jaar oppakte voor de overval op een ouder echtpaar. Maar ze zijn allerminst de enige jonge tieners die zich schuldig maken aan een zwaar vergrijp.

Sinds 2017 hield de politie 39 minderjarige verdachten aan voor een woningoverval, beroving van een maaltijdbezorger of een overval op winkels of tankstations. Zes van de 39 verdachten waren 13 of 14 jaar oud. Het motief van de piepjonge overvallers is over het algemeen snel aan geld zien te komen.

Lees verder via gelderlander.nl

Leren en reflecteren als burgemeester, wethouder, hoofd van politie, officier van justitie of hoofd OOV op veiligheidsthema’s als mensenhandel, cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 9 februari 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder en prof. dr. Janine Janssen.

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen (arbeidsmigranten, woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden (waaronder aandachtswijken, vakantieparken, bedrijventerreinen, woonwagenlocaties en buitengebieden)? Kom naar de HCB Cursus ‘Aanpak bijzondere doelgroepen en kwetsbare gebieden 2023’ die start op 17 maart 2023 in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *