07:44
27 juni 2022

Superlaborant drugslabs hoort celstraf eisen

Superlaborant drugslabs hoort celstraf eisen

Een 47-jarige Hagenaar stond vandaag terecht voor het maken van synthetische drugs, het zogenoemde “koken” in een drugslab. Daarnaast deelde hij zijn kennis met andere criminelen. “We noemden hem in een eerdere strafzaak chefkok, maar eigenlijk doet dat doet hem tekort,” zei de officier van justitie.

De verdachte was eerder al veroordeeld voor drugsfeiten. In oktober 2019 kwam informatie binnen dat de man opnieuw geregeld naar een drugslab zou rijden. Daarop werd een onderzoek gestart. Daarin bleek dat verdachte verschillende attributen aanschafte, zoals ketels. Verdachte is rustig verder gegaan met het in huis produceren van drugs.

Daarnaast speelde hij een cruciale rol in het criminele proces, namelijk als “superlaborant”. Hij beheerst het chemische proces tot in de finesse en deelde deze kennis ook met anderen. Ook vroegen anderen hem om raad als er in hun lab iets mis ging. Hij gaf advies over de inkoop van grondstoffen en leverde spullen zoals ketels en koelers. Verdachte was zich bewust van zijn rol en pochte dat hij nog beter was dan een bekende nobelprijs-winnaar in de scheikunde.

Lees verder via om.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.