06:00
23 juli 2021

SCP: overheid, blijf investeren in kwetsbare wijken

SCP: overheid, blijf investeren in kwetsbare wijken

Jongens die opgroeien in kwetsbare wijken lopen meer risico op een laag schoolniveau, ongediplomeerd schoolverlaten en crimineel gedrag dan jongens die in ‘betere’ wijken opgroeien. Ontoereikende sociale controle en stigmatisering verhogen dat risico dat jongeren uit die kwetsbare wijken de verkeerde kant opgaan. De coronacrisis raakt deze opgroeiende jongeren extra hard.

Urgentie

Dat blijkt uit het vandaag verschenen onderzoek ‘Opgroeien in een kwetsbare wijk. Over buurteffecten en persoonlijke ervaringen van jongens en jonge mannen’ van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). De onderzoeksresultaten ‘onderstrepen het belang en de urgentie van aanhoudende aandacht van overheden voor kwetsbare wijken en het welbevinden van jongeren die daar opgroeien’, aldus het SCP. Gemeenten doen er goed aan via specifiek beleid deze jongeren en hun gezinnen extra te ondersteunen. Ook meer sociale controle door ouders, buurtgenoten en wijkagenten kunnen helpen.

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Leren over een preventieve aanpak van ondermijning? Kom 9 juni naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2021 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie + twee =