02:53
26 november 2022

Schiedammers gemiddeld tevreden over sociale veiligheid

Schiedammers gemiddeld tevreden over sociale veiligheid

Schiedammers zijn gemiddeld tevreden over de sociale veiligheid. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Deze zijn afkomstig uit de Veiligheidsmonitor 2021 waarbij stellingen voorgelegd werden en omvatten de hoofdthema’s leefbaarheid en overlast in de woonbuurt, veiligheidsbeleving, slachtofferschap traditionele criminaliteit, slachtofferschap online criminaliteit, oordeel van burgers over de politie en preventie van criminaliteit. Ofwel: de sociale veiligheid.

Over leefbaarheid en overlast in de woonbuurt is 56,2 procent van de Schiedammers over het algemeen ‘heel tevreden’. Het gaat hier om de thema’s fysieke voorzieningen en sociale cohesie in de buurt, het oordeel over de leefbaarheid van de buurt, het oordeel over het functioneren van de gemeente en de gemeentelijke handhavers en de overlast in de buurt.

Lees verder via schiedam24.nl

Meer leren over burgers en  veiligheid van Dr. Sara Stronks, Onderzoeker lectoraat Maatschappelijke Veiligheid, Saxion Hogescholen en Onderzoeker Politieacademie, Frank van Summeren, adviseur, RONT, Dr. Marc Schuilenburg, hoogleraar Digital Surveillance, Erasmus School of Law, Arnout de Vries, senior innovator, TNO, Remko van Broekhoven, filosoof en Robert van der Noordaa, Trollrensics ? Kom naar de geheel nieuwe editie van de HCB Seminarreeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’ vanaf 19 mei 2022 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.