03:59
01 december 2021

Regeling volkshuisvestingsfonds voor leefbare wijken

Regeling volkshuisvestingsfonds voor leefbare wijken

Demissionair minister Ollongren stuurde op 12 maart 2021 een brief naar de Tweede Kamer over de Regeling Volkshuisvestingsfonds. De regeling, waarvoor 450 miljoen euro is gereserveerd, is bedoeld voor het verbeteren van de leefbaarheid in dorpen en wijken en kan door gemeenten worden aangevraagd. Ook voor projecten waarbij corporaties betrokken zijn kan er subsidie worden aangevraagd.

De regeling biedt gemeenten de kans om voor fysieke ingrepen in kwetsbare wijken een eenmalige uitkering te krijgen. De ingrepen dienen de woonkwaliteit, leefbaarheid en duurzaamheid te verbeteren. Bij de beoordeling van toekenning wordt er ook gekeken naar de mate waarin het plan onderdeel uitmaakt van een integraal programma om wijken leefbaarder te maken.

Nadeel van de regeling is dat deze vooral op de particuliere voorraad richt en eenmalig is. Aedes pleit ervoor om dit fonds structureel in te zetten en sterker op de sociale voorraad te richten. Problemen in sommige wijken vragen namelijk een langdurige aanpak.

Lees verder via aedes.nl

Leren over een preventieve aanpak van ondermijning? Kom 9 juni naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2021 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig + negen =