02:24
01 februari 2023

Politie zet stroomstootwapen in bij aanhouding in Den Bosch

Politie zet stroomstootwapen in bij aanhouding in Den Bosch

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op het Stationsplein in Den Bosch een 40-jarige man aangehouden op verdenking van vernieling. Daarbij werd een stroomstootwapen gebruikt.

Toen de politie de man aanhield werd hij gewaarschuwd dat als hij niet zou meewerken er een stroomstootwapen tegen hem zou worden gebruikt. De man verzette zich desondanks, waarop de politie het stroomstootwapen inzette.

De man vernielde een ruit en toonde verward gedrag. Volgens de politie nam hij een dreigende houding aan, en leek het alsof hij een wapen pakte. Ook pleegde hij toen de politie arriveerde nog meer vernielingen op het Stationsplein.

Lees verder via dtvnieuws.nl

Meer leren over burgers en  veiligheid van Robert van der Noordaa, Trollrensics , Dr. Sara Stronks, Onderzoeker lectoraat Maatschappelijke Veiligheid, Saxion Hogescholen en Onderzoeker Politieacademie, Frank van Summeren, adviseur, RONT, Dr. Marc Schuilenburg, hoogleraar Digital Surveillance, Erasmus School of Law, Arnout de Vries, senior innovator, TNO en Remko van Broekhoven, filosoof? Kom naar de geheel nieuwe editie van de HCB Seminarreeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’ vanaf 19 mei 2022 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren van Godfried van Gestel, Frank van Summeren, Ron van Gijn en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *