06:01
01 februari 2023

PIT Controles bij woningen waar arbeidsmigranten worden gehuisvest

PIT Controles bij woningen waar arbeidsmigranten worden gehuisvest

Bij een controle in de gemeente Helmond op woensdag 5 oktober door het Peelland Interventieteam (PIT) bleek dat arbeidsmigranten helaas nog vaak onveilig en ongezond wonen. De brandveiligheid was niet op orde en op sommige adressen was er sprake van kamerbewoning. Dat mag niet zonder omgevingsvergunning. Met de controles houdt het PIT samen met partners toezicht op de woon-, werk-, en leefomgeving. Dit doen we met het oog voor het welzijn van de bewoners.

“In een gezinswoning voor vier a vijf personen verbleven 12 arbeidsmigranten. In de woonkamer stonden zeven bedden en matrassen. Naast bedden en matrassen in de woning lag er afval, etensresten en wat sigaretten. De blikken bier staan naast het bed op het tapijt en werden gebruikt als asbak. Door de hele woning werkte de brandalarminstallatie niet. En dat terwijl er wordt gerookt in de woning en er meer personen leven dan waarvoor het is ingericht.”

Bij de betreffende woning heeft de gemeente zogeheten bestuursdwang toegepast waarbij de eigenaar of huurder (bewoner) direct de overtreding moet herstellen. In dit geval moest er op iedere verdieping een rookmelder worden geplaatst voordat het PIT de woning verliet.

Lees verder via ditishelmond.nl

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen (arbeidsmigranten, woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden (waaronder aandachtswijken, vakantieparken, bedrijventerreinen, woonwagenlocaties en buitengebieden)? Kom naar de HCB Cursus ‘Aanpak bijzondere doelgroepen en kwetsbare gebieden 2023’ die start op 17 maart 2023 in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *