10:24
12 juli 2024

Peuters met extra zorg behoeften verdwijnen door einde gratis kinderopvang

Peuters met extra zorg behoeften verdwijnen door einde gratis kinderopvang

Het einde van het schooljaar betekent ook het einde van de gratis kinderopvang bij Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen. Door een gebrek aan financiering stopt de proef, waardoor een derde van de peuters na de zomervakantie niet terugkeert. Onder deze kinderen zijn er ook die extra zorg nodig hebben, zo meldt Omroep Zeeland.

Impact in Sas van Gent
In Sas van Gent moeten ze afscheid nemen van veertien peuters. Lieselot Vanhijfte van Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen benadrukt dat het verlies van deze opvang een grote impact zal hebben: “Het zijn kinderen die we straks niet meer in beeld hebben en die extra zorg nodig hebben.”

Achtergrond van de proef
De proef, die in april 2022 begon, was een initiatief om te concurreren met het Vlaamse onderwijs, waar onderwijs vanaf 2,5 jaar gratis is. Tijdens de proef konden kinderen van 0 tot 12 jaar op drie locaties in Eede, Heikant en Sas van Gent gratis opvang krijgen, ongeacht of hun ouders werkten. Peuters van 0 tot 4 jaar kregen wekelijks 16 uur gratis opvang, terwijl oudere kinderen recht hadden op 8 uur opvang na schooltijd.

Lees verder via nationaleonderwijsgids.nl

Op 2 oktober 2024 vindt de 8e editie plaats van het jaarlijks HCB Seminar Checklist Kinderopvang & Basisonderwijs, georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met medewerking van onder meer Bas Vermeulen, interimmanager & consultant in de Kinderopvang en Primair onderwijs. In 10 kwartier weer op de hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *