11:01
28 juni 2022

Overlastmeldingen buren bereiken nieuw hoogtepunt

Overlastmeldingen buren bereiken nieuw hoogtepunt

Na een forse stijging van het gerapporteerde burengerucht in 2020, namen de meldingen onder invloed van corona in 2021 verder toe. Het Centrum voor voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) registreerde 21.000 gevallen, een toename van 3 procent.

‘Dat lijkt een kleine toename’, aldus Frannie Herder, adviseur buurtbemiddeling bij het CCV. ‘Maar dat is bovenop de grote stijging van 2020. Toen steeg het aantal overlastmeldingen met maar liefst 13 procent. Dat kwam door corona. Veel meer mensen brachten hun tijd thuis door en dat zorgde voor meer overlast.’ Corona zorgde daarmee voor een record aan burenruzies.

Lees verder via gemeente.nu

Meer leren van Godfried van GestelFrank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 2 juni in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren van oa Jeroen Kemna over de omgang met bijzondere doelgroepen (waaronder arbeidsmigranten en woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden? Kom naar de HCB Cursus die start op 10 juni in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.