04:29
11 mei 2021

Overheid wil kansen digitalisering beter benutten

Overheid wil kansen digitalisering beter benutten

Digitalisering biedt kansen om dienstverlening slimmer aan te pakken. De overheid wil deze kansen gaan benutten en tegelijkertijd de autonomie van de burger respecteren. Zo luidt de missie van de vandaag gepresenteerde Agenda Digitale Overheid, NL DIGIbeter. Staatssecretaris Raymond Knops ging na de presentatie met burgers in gesprek over digitalisering.

Mogelijkheden met combineren van overheidsgegevens

De Agenda Digitale Overheid is een agenda van alle overheden samen. Het document hangt nauw samen met de Nederlandse Digitaliseringsstrategie van het kabinet. In de agenda staat onder beschreven dat de overheid een voorbeeldfunctie heeft als het gaat om gebruiken van data. ‘We gaan bekijken hoe de analyse en het combineren van overheidsgegevens ten goede kan komen aan beleidsvorming en het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. We gaan de mogelijkheden van big data beter benutten en kijken daarbij ook naar de rechten en waarden’, aldus de rapporteurs.

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Meer leren over (juridische aspecten van) Digitale Transformatie van het openbaar bestuur? Kom naar de Nieuwspoort Seminarreeks ‘Juridische Update 2018 voor Overheidsjuristen’ die start op 21 september in Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag, georganiseerd door het Haag Congres Bureau

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − tien =