06:05
21 mei 2024

‘Onderwijs-differentiatie oudere en jongere kind op pabo’s pas over vier jaar’

‘Onderwijs-differentiatie oudere en jongere kind op pabo’s pas over vier jaar’

Het zal nog minstens vier jaar duren voordat pabo-studenten een gedifferentieerd aanbod kunnen krijgen, voor een bevoegdheid voor onderwijs aan het jongere respectievelijk oudere kind. Dat meldt demissionair onderwijsminister Paul aan de Tweede Kamer. Het is haar reactie op de wens van de Tweede Kamer om vaart te maken met het wetsvoorstel voor differentiatie in de pabo.

De wens komt voort uit de gedachte dat een gedifferentieerd aanbod pabo’s met name voor mannen aantrekkelijker kan maken. Veel mannen zouden niet voor de pabo kiezen, omdat ze niet geïnteresseerd zouden zijn om met kleuters te werken.

De minister schrijft wel dat een eerder wetsvoorstel voor een gedifferentieerd aanbod in 2020 veel negatieve reacties kreeg, en daarom in de ijskast was gezet. Die negatieve reacties waren afkomstig van onder anderen schoolbestuurders, leraren en vertegenwoordigers van de pabo’s. Zij uitten vooral zorgen over een niet-doorlopende leerlijn, matige doorontwikkelmogelijkheden voor medewerkers en de beperkte inzetbaarheid van leraren.

Lees verder via bbmp.nl

Meer leren van Hans van der Loo en anderen over ENERGIEK veranderen in kinderopvang, basisschool of IKC? Doe 22 mei mee met de ‘NDKB 2024 – ENERGIEK Veranderen’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *