09:19
18 januari 2022

Omgevingswet en energietransitie: opgavegericht samenwerken

Omgevingswet en energietransitie: opgavegericht samenwerken

Tijdens een bestuurlijke conferentie in maart bespraken bestuurders uit Flevoland en de Gooi en Vechtstreek over de bestuurlijke en organisatorische vragen die de invoering van de Omgevingswet en de energietransitie met zich meebrengen.

De grote opgaven in de leefomgeving leiden tot flinke veranderingen in de manier van werken: de opgave centraal, integraal, en als één overheid. Maar wie neemt het voortouw en wie voert het uit?

Eigen ambtenaren zitten verderop
Omgevingsdiensten hebben kennis en expertise om aan de voorkant mee te denken over het ruimtelijk inpassen van de energietransitie. Het is logisch om ze te betrekken bij de omgevingsvisie en het omgevingsplan, volgens Kristel Lammers, VNG programmamanager Omgevingswet. Juist daar zit de kennis en expertise, stelt ze. Het zijn je eigen ambtenaren die een stukje verderop zitten.

Lees verder via vng.nl

Meer leren over opgavegericht (opgaven gestuurd) werken en slim sturen, in theorie en praktijk? Kom 20 juni naar het door het Haags Congres Bureau georganiseerdeNieuwspoort Seminar ‘Bestuurskunde BinnensteBuiten – Opgavegericht werken en slim sturen’ met oa ing. Peter Struik MBA (Partners + Pröpper) prof. dr. Katrien Termeer (Wageningen University), Dr. Linze Schaap (Tilburg University), Renzo Steijvers (Gemeente Den Haag), Bart Teunissen (Gemeente Doetinchem) en Ineke den Heijer (Provincie Zuid-Holland).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − acht =