12:54
21 september 2021

Om domeinoverstijgend te kunnen werken moeten we elkaars taal leren spreken

Om domeinoverstijgend te kunnen werken moeten we elkaars taal leren spreken

Interview met Yvonne van Mierlo, directeur participatiebedrijf Ergon

Yvonne van Mierlo is directeur van het participatiebedrijf Ergon in de regio Eindhoven. Van Mierlo zet zich haar hele leven al in voor arbeidsparticipatie vanuit verschillende rollen. Daarvóór werkte ze jarenlang in de zakelijke dienstverlening en heeft ze als wethouder in Helmond en bestuurder bij Movisie hands-on ervaring opgedaan op bestuurlijk en strategisch terrein. Begin 2021 won haar bedrijf samen met Archipel en Woonbedrijf de derde prijs van de Werkinnovatie Prijs van Start Foundation en Cedris met hun initiatief ‘4W: Wonen, Werken, Welzijn in de Wijk’. Het initiatief wordt binnenkort uitgerold in de wijk Gestel (Eindhoven). Platform31 spreekt met Van Mierlo over haar visie op domeinoverstijgend werken in wijken en de lessen die zij heeft geleerd tijdens dit initiatief.

Wat zijn uw associaties bij de domeinoverstijgende gebiedsgerichte aanpak in kwetsbare wijken?

“We zien in Nederland verschillende wijken waar mensen weinig of minder perspectief hebben dan in andere wijken. Ik blijf het een puzzel vinden om te beoordelen of dit komt doordat kwetsbare mensen bij elkaar gaan wonen of dat dit komt omdat mensen kwetsbaar worden door de plek waar ze wonen.

Lees verder via platform31.nl

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 25 januari bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien − drie =