11:04
07 augustus 2022

Nieuwe regelgeving ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vanaf 2021

Nieuwe regelgeving ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vanaf 2021

Vanaf 1 januari 2021 hoeven oldtimers van 50 jaar of ouder niet meer langs de verplichte APK, wordt circulair investeren aantrekkelijker voor ondernemers en voeren nieuwe landbouwvoertuigen een kentekenplaat. Dit zijn enkele wijzigingen in de regelgeving op het terrein van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hieronder een selectie van veranderingen per 1 januari 2021.

Oldtimers
Voertuigen van 50 jaar of ouder hoeven vanaf 1 januari 2021 niet meer verplicht APK gekeurd te worden. De verplichte periodieke keuring voor deze oldtimers wordt afgeschaft om de lasten voor de eigenaren van deze historische voertuigen te verlichten. De APK blijft wel verplicht voor oude taxi’s, ov-auto’s en ADR-voertuigen (gevaarlijke stoffen), vanwege de functie van dit type voertuigen.

Schone en circulaire investeringen aantrekkelijker voor ondernemers
Ondernemers die circulair of klimaatvriendelijk investeren komen in 2021 in aanmerking voor belastingvoordeel. Denk aan investeringen in schone bouwmachines, zoals elektrische hijskranen of betonmolens. Circulair investeren wordt aantrekkelijker, bijvoorbeeld in productieapparatuur voor recyclebare kunststof of verpakkingen. En in machines om kleding te recyclen. Ook investeringen in duurzame vervoersmiddelen, zoals elektrische bestelbussen of elektrische bussen voor doelgroepenvervoer, komen in aanmerking. Het kabinet trekt hier in totaal 139 miljoen euro voor uit. Ondernemers kunnen daar via de MIA/VAMIL regelingen voor in aanmerking komen.

Lees verder via rijksoverheid.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.