11:12
05 december 2022

Na het cashen vertrok de ‘piloot’ telkens met de noorderzon

Na het cashen vertrok de ‘piloot’ telkens met de noorderzon

‘De verdachte heeft afgelopen twee decennia een spoor van financiële en emotionele ontwrichting achtergelaten’. Zo sprak de officier van justitie vandaag over een 47-jarige man uit Purmerend die voor de rechter moest verschijnen in verband met een lange reeks oplichtingen. Daartoe knoopte de man onder meer kortstondige relaties aan met vrouwen. Die palmde hij eerst voor zich in waarna hij ze financieel uitkleedde.

Knap, innemend, hoffelijk en zorgzaam. Zo kwam de man in eerste instantie op zijn slachtoffers over. Daarbij leek hij ook vermogend te zijn. Hij vertelde dat hij onroerend goed bezat en piloot was. Verschillende dames vielen voor zijn charmes. En ook hun familie ging daarin mee.

Vervolgens kwam er een verhaal over een buitenkansje dat zich voordeed op de vastgoedmarkt, maar dat hij even niet bij zijn geld kon. Of het slachtoffer of haar familie hem tijdelijk uit de brand konden helpen? Dan konden ze meteen een graantje meepikken. Maar zodra de man het geld binnen had, ging hij er vandoor. En bleek er niets te kloppen van de verhalen die hij had rondgestrooid.

Lees verder via om.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.