08:54
30 september 2023

Minister De Jonge moet voor 30 november over Wob-verzoek Nieuwsuur besluiten

Minister De Jonge moet voor 30 november over Wob-verzoek Nieuwsuur besluiten

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid (VWS) moet voor 30 november een besluit nemen over drie Wob-verzoeken van Nieuwsuur. Doet hij dat niet, dan moet hij een dwangsom betalen. Dat oordeelt de Raad van State vandaag in een hoger beroepzaak die de minister had aangespannen.

Dat deed hij nadat Nieuwsuur eerder naar de rechter was gestapt om de zogenaamde ‘alternatieve werkwijze’ met Wob-verzoeken van het ministerie van Volksgezondheid aan te vechten. De rechtbank oordeelde toen dat deze werkwijze, waarbij de minister zelf bepaalt welke informatie hij op welk moment openbaart, niet kan. De rechtbank vond dat ieder Wob-verzoek individueel moet worden behandeld. De minister deed daarop enkele aanpassingen maar ging tegelijkertijd in hoger beroep bij de Raad van State.

Lees verder via nos.nl

Meer leren over als overheidsjurist over de uw omgang met informatie en documenten volgens de Wob en de Woo en 3 jaar werken met de AVG? En over de Omgevingswet in combinatie met duurzaamheid en over de Aanbestedingswet? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Juridische Update 2021’ die start op 12 november bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs en wordt georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *